Photinia fraseri "Red Robin" pyramidekroon
  Bestellen
€ 285,00
Photinia fraseri "Red Robin" hoogstam kopen

Photinia fraseri "Red Robin" pyramidekroon

Hoogstam 10/12cm stamomtrek - Stamhoogte 200cm - Potmaat 35 liter

€ 285,00

Photinia

De Photinia fraseri "Red Robin" (glansmispel) is een winterharde bladhoudende boom die in vele variaties verkrijgbaar is.

De Photinia fraseri wordt veel toegepast als hoogstam, halfstam en struikvorm. Door het mooie groene blad met jonge uitlopers die rood van kleur zijn, is de boom zeer attractief om te zien.

Deze jonge uitlopers worden rood in verband met de natuurlijke afweer tegen felle zonneschijn in het voorjaar. De bomen hebben die eigenschap ontwikkeld in hun natuurlijke omgeving. Daar ligt in het voorjaar lange tijd sneeuw. De sterke reflectie van de zon zou de bladeren doen verbranden. Ophoping van anthocyaan in het bladmoes voorkomt dit.

In juni verschijnen kleine tuilen met witte bloemen, later gevolgd door blauw/zwarte bessen. De Photinia fraseri is zeer ongevoelig voor ziektes en schimmel en hierdoor een heel gemakkelijke plant om te onderhouden.

Kortom: een prachtige winterharde bladhoudende boom met meerkleurig glimmend blad!

 

 

Lees meer

Zelf uw glansmispel uitzoeken

Dat kan! Bezoek ons en aanschouw ons assortiment met eigen ogen!
Klik op contact voor onze openingstijden!

Ik bestel mijn glansmispel online, ontvang ik dan de boom die te zien is op bovenstaande foto?

Door de grote voorraad en kwaliteitscontrole van Groenblijvendebomen.be ontvangt u een kwalitatief en qua uiterlijk exact gelijkende boom!